Trump voor de tweede keer president? 

 

18 maart 2024

Gisteren 18 maart 2024, maakte de advocaten van Trump bekend dat hij niét de borg van meer dan 464 miljoen dollar kon betalen m.b.t. de ‘fraude-rechtszaak’ die tegen hem is aangespannen. Hiermee daalt zijn kans op een overwinning aanzienlijk, onder meer doordat nu ook zijn trouwste volgelingen zien dat hij heeft gelogen over zijn vermogen. Hij zou deze borg makkelijk kunnen betalen want hij ‘is’ een miljardair. Zijn advocaten bevestigde eerder op CNN bijna lachend, dat zijn financiële status zo solide zou zijn als een rots, no problem. Niet dus. Ik heb zijn geboortehoroscoop (onder) er nog eens op onderzocht en geanalyseerd met de transits van dit moment (18 maart 2024). 

 

 

Klassieke invalshoek voor moderne astrologen

Voor mensen die niet bekend zijn met de klassieke astrologie, het volgende. Wanneer het nodig is een vergrootglas te leggen op een gebied (hier het tiende huis, maatschappelijke positie en reputatie) dan is het gebruikelijk (net als in de Indiase astrologie) van dat specifieke gebied het eerste huis te maken. Door deze manier van werken maak je van de horoscoop een kaart met twaalf dimensies i.p.v. één. Een dimensionaal wil hier zeggen, dat je de horoscoop enkel in eerste instantie leest vanaf de standaard ascendant. Maar door élk gebied/huis als het eerste te lezen, kom je alles te weten over hoe dat huis in relatie tot de overige huizen uit de verf komt of zal gaan komen.

 

Stier op huis tien

Goed, we zien het teken Stier op het standaard tiende huis. We interpreteren dit zowél op de gewone standaard manier, als óók en vooral op de alternatieve manier. We lezen het standaard tiende huis daarom tevens als het éérste huis, als een alternatief eerste huis.

 

Het achtste huis en het achtste van het tiende

In het achtste huis vinden we zoals je weet de downfalls, confrontaties en diepe transformaties waar we aan onderhevig zijn. Wil je nu weten wat je specifiek aan problemen en eventuele narigheid omtrent je tiende huis zou kunnen gaan meemaken, kijk dan eens behalve naar het standaard tiende huis, ook eens naar het achtste huis daar vandaan. Dus onderzoek het achtste van het tiende. Het achtste huis vanaf élk huis toont je de weerstanden, confrontaties en transformaties m.b.t. je huis in onderzoek. Nu moet ik er wel bij zeggen dat je wat dit betreft betere resultaten krijgt met de siderische dierenriem dan met de tropische dierenriem. De sprong naar de siderische dierenriem zal voor velen een te grote stap zijn, dus houden we het in dit artikel bij de ons gebruikelijke tropische dierenriem.

 

Jupiter, alternatief heer acht

Als we de horoscoop van Trump onderzoeken op deze alternatieve manier, dan zien we dat hij Boogschutter heeft op zijn achtste huis vanaf tien. Zijn alternatieve heer acht, Jupiter, loopt op dit moment door zijn standaard tiende huis, ofwel door zijn alternatieve éérste huis. Zijn presentatie naar buiten die voor hem bestaat als de meest geweldige en alwetende, wordt aangevallen met een soort stormram in de gedaante van zijn alternatieve heer acht.

Waarom deze krachtterm (stormram), omdat Jupiter ook de heer van zijn standaard achtste huis is. Kortom er wordt op dit moment een beerput opengetrokken waarmee er zaken aan het licht komen die hij graag verborgen had willen houden en die zijn reputatie en maatschappelijke positie behoorlijk kunnen schaden.

 

Zon, standaard heer één maar alternatief heer vier

De Zon staat op het punt over te stappen naar zijn alternatieve twaalfde huis. Alternatief heer vier, de Zon, vertegenwoordigt onder meer, het einde der dingen (het graf), het twaalfde huis de gevangenis. Echter, de kans dat hij daar in terecht komt acht niemand erg groot. 

 

Mars, alternatief heer twaalf maakt overstap naar alternatief elfde huis

Mars is bezig over te stappen naar zijn alternatieve elfde huis. Mars, in de gedaante van heer twaalf (alternatieve heer twaalf) in het elfde huis, kan onder meer verlies van vriendschappen tot gevolg hebben. Koppelen we dit aan Pluto die net zijn standaard zevende huis is binnen gekomen, dan kan dit betekenen dat zijn partners hem, a la Pluto, mee het ravijn in sleuren. Zo moest gisteren, 18 maart 2024, Peter Navarro, zijn voormalige adviseur, zich melden bij de gevangenis. Zijn voormalige persoonlijke advocaat, Michael Cohen die al in de gevangenis heeft gezeten, heeft verklaart alles op alles te zetten om Trump veroordeeld te krijgen. Kortom, het behoort tot de mogelijkheden (we blijven te allen tijde voorzichtig) dat het ‘gezicht’ van het zevende huis (standaard) dat te maken heeft met onze ‘openbare’ vijanden, met Pluto aldaar, zich de komende tijd van zijn meest ondermijnende kant laat zien.

 

Standaard zevende huis is het alternatieve tiende huis

En natuurlijk, je had het allang gezien, het standaard zevende huis is het alternatieve tiende huis, alwaar Pluto nog maar net zijn entree heeft gemaakt.

 

Zijn er lichtpuntjes voor Trump?

Ja, er zijn lichtpuntjes. We zien de alternatieve heer één, Venus, ingaand conjunct Saturnus die hier zijn alternatieve heer tien is. Dit vindt plaats in zijn alternatieve elfde huis van vriendschappen. Ondanks dat het m.b.t. vriendschappen en samenwerkingsverbanden wel eens down hill zou kunnen gaan, kan er uit onverwachte hoek (zie ook Jupiter conjunct uranus) een (buitenlandse) geldschieter op de proppen komen die hem alsnog uit de brand helpt.

 

Standaard heer 10, Venus, nog tot 6 april 2024 in huis 8

Maar zie, met standaard heer tien Venus in standaard huis acht conjunct Saturnus, die we nu weer lezen in de gedaante van de ultieme wegversperring en door de wet opgelegde restricties, ziet het er al met al niet goed uit voor Trump. Deze conjunctie die we hiervoor besproken hebben vanuit een alternatieve invalshoek, is hier dus géén hulp. In een donker draaiboek brengt dit in huis acht, afbraak van zijn reputatie en maatschappelijke positie met zich mee. 

Wel, wordt vervolgd