Real Astrology, Willem Simmers

Tarot en Astrologie

Onderstaande komt uit mijn boek 'Tarot en Astrologie.

Wij astrologen gaan uit van de gevleugelde one-liner ‘zo boven zo beneden’. Je kunt je, met deze one-liner in gedachten, afvragen waarom we dan überhaupt nog bijvoorbeeld een uurhoekhoroscoop willen maken (dit is een horoscoop die antwoord kan geven op concrete vragen) of een kaart willen trekken? Goed, daar zijn wel wat redenen voor aan te voeren, maar kijk eens naar het volgende voorbeeld.

Stel, je komt op een terras een bekende van vroeger tegen. Jullie raken aan de praat en hij of zij doet je een aantrekkelijk voorstel dat, als het allemaal goed gaat, aardig wat winst kan opleveren. Je moet er van te voren alleen wel wat in investeren.

Natuurlijk vraag je je af of je het allemaal kan vertrouwen en of het inderdaad zal leiden tot de beloofde winst. Terwijl je het voorstel overdenkt en nog eens een slokje koffie neemt, zie je verderop iemand een hond aaien die hier duidelijk van geniet. Aan de overkant van het terras rijdt net een glimmende Mercedes en een Saab cabriolet voorbij. De sfeer is ontspannen en iedereen lijkt te genieten van het mooie weer.

Hiermee heb je het antwoord op je vraag; ‘ Ja, je kunt op hem/haar vertrouwen, en ook de verwachte winst zal je investering meer dan goed maken. Waarom? Omdat dit jou zojuist is medegedeeld door alles wat je om je heen hebt waargenomen. De hond - beste vriend van de mens - is een symbool van trouw en de dure auto’s vertegenwoordigen rijkdom en verder is alles ingebed in een volkomen natuurlijke en ontspannen sfeer. Vertrouwen we 100 procent op onze one-liner zo boven zo beneden, dan zal een uurhoek of een tarotkaart die je hiervoor trekt, je een beeld tonen van heel deze harmonische setting.