Real Astrology, Willem Simmers

De verdwijning van Amelia Earhart

Eclipsen, zo maken de klassieke teksten ons duidelijk, liggen niet zelden aan de basis van gebeurtenissen, waarop door verschillende progressiemethoden al min of meer gewezen wordt.

In de horoscoop van Amelia Earhart (eerste vrouwelijk piloot) bijvoorbeeld, zien we op de dag van haar verdwijning (2 juli 1937), haar secundaire Zon (in het rood) pal conjunct radix Mars en Jupiter.

Jupiter is onder meer haar heer 8 en 12, wat een indicatie kan zijn dat ze, los van allerlei psychologische zaken, te maken kan gaan krijgen met levensbedreigende situaties (heer 8) -temeer omdat Mars hier ook in het spel is- , en verdwijningen/zoekraken (heer 12).

Verschillende aspecten 

Haar sec. heer 1, Venus (in het rood), staat pal conjunct haar radix Zon. De Zon is haar heer 5 wat een indicatie kan zijn van de enorme belangstelling die ze rond genoemde periode genoot, maar is ook heer 8, geteld vanaf huis tien. Het vijfde huis, als 8ste van 10, laat daarmee de problemen zien die met onze carrière samenhangen. Haar secundaire Maan (in het rood) is net Boogschutter binnengekomen en staat pal conjunct radix Uranus!

Met al deze standen die, op de Maan na, natuurlijk al wat langer spelen, zou ik, als ik Amelia Earhart was en enigszins ingevoerd in de astrologie, er op zijn zachtst gezegd niet gerust op zijn. Waarschijnlijk zou ik een andere datum prikken voor mijn recordpoging om als eerste vrouwelijke piloot heel de wereld rond te vliegen.

Zoneclips

De zoneclips die in haar horoscoop wordt aangegeven, viel op 8 juni 1937, een goede drie weken voor haar vertrek. Deze eclips staat pal conjunct haar heer 1 (Venus). Venus staat ingeklemd tussen Pluto en Neptunus, wat er op kan wijzen dat ze, voor wat betreft haar eerste contact met de buitenwereld, niet te stuiten is (Pluto) als het gaat om het realiseren van haar dromen (Neptunus), om slechts één uitwerkingsmogelijkheid te schetsen van deze samenstand. Heer 1 staat echter ook symbool voor ons lichaam, waarmee het ook tot de mogelijkheden behoort dat Amelia in fysieke zin met diep ingrijpende en confronterende ervaringen te maken kan gaan krijgen. Wanneer? Bijvoorbeeld op het moment dat heer 1 een eclips op zijn dak krijgt. Met bovenstaande secundaire progressies in gedachten zien we nu dat zich hier een hachelijke scenario begint af te tekenen.

Timing

Zouden we willen weten wanneer Amelia de werking van de eclips kan gaan ervaren, dan moeten we kijken naar de aspecten die de heer (Mercurius) en de termheer (Venus) van de eclips, tijdens hun transits gaan maken met hoekpunten en/of malefics.

Laatste contact

Op de dag en het uur van het laatste radiocontact (2 juli 1937, 08:55 uur) staat de heer van de eclips, Mercurius, exact sextiel haar radix ascendant. De termheer, Venus, staat exact oppositie Saturnus en wat opvalt is dat ook de Maan meedoet. Zij staat exact inconjunct Saturnus.

De middelste gebogen lijn in het midden van de horoscooptekening is het pad van de kernschaduw van de eclips. Amelia vloog hier recht overheen. Op de plaats van de rode ‘google stip’ werd voor het laatst via de boordradio iets van haar vernomen. De dagen daarna evenwel, zijn er vanuit een onbewoond eilandje -waarschijnlijk het eilandje Nikumaroro- noodoproepen gehoord, die naar men aanneemt afkomstig waren van Amelia. De laatste oproep was op 7 juli 1937. Het laatste nieuws is dat onderzoek naar botten die daar zijn gevonden, vrijwel zeker die van Amelia zijn. Ook zijn er in 2012 op de bodem voor de kust van het eilandje, wrakstukken van haar vliegtuigje gevonden