Real Astrology, Willem Simmers

INFORMATIE OVER DE ONLINE CURSUS UURHOEKASTROLOGIE

 

 

Woord vooraf

Uurhoekastrologie is een tak van de astrologie-beoefening waarbij geen geboortehoroscoop nodig is. Laatstgenoemde komt dus niet aan bod, of nog duidelijker, je leert met deze online cursus uurhoekastrologie niets over je geboortehoroscoop. Maar de kennis die je opdoet via deze cursus is wel van onschatbare waarde voor het leren van de gewone astrologie (het duiden van de geboortehoroscoop). De regels van deze twee verschillende takken mogen echter, voor het overgrote deel, niet met elkaar worden vermengd.

Wat is uurhoekastrologie

Uurhoekastrologie is een vorm van voorspellende astrologie, waarmee het mogelijk is om zeer concrete antwoorden te kunnen geven op evenzo concrete vragen. Vragen als: Is de tweedehands auto die ik op het oog heb een goede auto? Is het goed (en veilig) om een voorlopig koopcontract te teken?  Moet ik deze baan aanhouden of is het beter om ergens anders te gaan solliciteren? Heeft mijn relatie nog toekomst? Krijg ik mijn gestolen ring nog terug? Als ik in X investeer, levert dit me dan winst op? Enzovoort. Het is onmogelijk om dergelijke specifieke vragen te beantwoorden met de gewone geboortehoroscoop.

Met de uurhoekastrologie kan dit wel en daar gaat deze cursus over. Met de geboortehoroscoop kunnen we de grote lijnen en eventuele ontwikkelingen schetsen die in het verschiet liggen. Uurhoekastrologie is toegespitst op concrete zaken en vraagt daarom ook van de beoefenaar, een heldere en exacte manier van denken.

 

Deelnemen aan de online cursus uurhoekastrologie

Om goed zicht te krijgen op wat je van deze cursus kunt verwachten, kan het van belang voor je zijn om onderstaande goed door te nemen. Eenmaal aan boord van deze cursus verwacht ik ook e.e.a. van jou, in de vorm van het maken van de oefeningen die je aantreft bij vrijwel elke les. Voor het goede verloop is het belangrijk dat je me deze oefeningen vroeg of laat toestuurt (maximaal binnen drie maanden, zie de details bij het tabblad ‘Inschrijven). Pas daarna mail ik je de volgende stap (een blok met een aantal lessen en oefeningen). Dit betekent dus dat je, nadat de kosten van de cursus (deel één en/of deel twee) voldaan zijn, je de cursus niet in zijn geheel maar in blokken toegestuurd krijgt.

Twee delen

Deze cursus bestaat uit twee delen. Je kunt je apart inschrijven voor ofwel deel een ofwel deel twee (gevorderden) en uiteraard betaal je dan ook enkel voor het onderdeel waarvoor je je hebt ingeschreven. Het eerste deel is voor hen die hun eerste schreden zetten op dit pad. Het tweede deel is voor de gevorderden (verderop meer informatie hierover).

Voor iedereen

Dit is een basiscursus. Dus  ook als je nog niets van astrologie weet kun je de deze cursus volgen. We beginnen helemaal blanco en als je hem tot het eind gevolgd hebt (zowel deel één, als deel twee), ben je in staat om de meest voorkomende vragen te beantwoorden met behulp van een uurhoekhoroscoop. 

 

STRUCTUUR, OPZET VAN DE CURSUS

Deze online cursus uurhoekastrologie bestaat zoals al aangegeven uit twee delen.

Het eerste deel is voor de absolute beginner én voor hen die al enige kennis hebben over de verschillende zaken waaruit een horoscoop is opgebouwd. Is dit laatste het geval dan weet je al iets  over de invloed en betekenis van de planeten, en weet je bijvoorbeeld ook wat het verschil is tussen een 'dispositor' en een 'huisheer'. Je hebt daarmee een streepje voor.

Belangrijk

Toch is het zo dat het eerste deel van deze cursus zowel voor de absolute beginner als voor hen die er al wat van geproefd hebben, even pittig is. Ik wil je uiteraard niet afschrikken, maar wil je aan deze cursus deelnemen, ga dan voor jezelf na of je een beetje gewend bent om nieuwe, vreemdsoortige informatie tot je te nemen en of je volhardend genoeg bent (Saturnaal zou een astroloog zeggen) om door te zetten, ook al begrijp je het niet meteen. Maar niet getreurd. Mocht je er aan twijfelen of je over bovenstaande vermogens wel beschikt... je hebt per lesblok héél veel tijd, maximaal drie maanden, om de informatie een plaats te geven (verderop meer hierover).

 

Gevorderden, tweede deel

Het tweede deel is voor de gevorderde astroloog. Wil je hier aan deelnemen, ga dan goed na voor jezelf of je door en door begrepen hebt wat de fenomenen Essentiële  en Accidentele Waardigheid inhouden en wat de rol van recepties is binnen de uurhoekastrologie. Is dat niet het geval of heb je er nog maar zijdelings kennis mee gemaakt, schrijf je dan eerst in voor deel één van deze cursus. Je hoeft dan geen spijt te hebben van een eventuele inschrijving omdat je het niet kunt volgen. Het tweede deel bestaat uit oefeningen met 33 voorbeeldhoroscopen. Dit is het echte werk. Als je de basis beheerst, zorgt deel twee voor een verankering van je kennis en kom je niet meer voor verrassingen te staan als je ingewikkelde vragen voorgelegd krijgt.


Beknopt overzicht van de lesstof  (zie ook, Inhoudsopgave Cursus)

Deel één. Module 1. Les 1 en les 2

  • De opbouw van de horoscoop. De voornaamste grootheden betreffen de zogenaamde huizen (twaalf ‘vakjes’) en de planeten. Uiteraard hebben we het in les 1 ook over de dierenriemtekens. Die zijn belangrijk, maar we gaan hier niét inhoudelijk op in. We maken kennis met:
  • De opbouw van aspecten (relaties tussen de planeten)
  • Een korte kennismaking met de elementen en kruizen

Oefeningen. Aan het einde van vrijwel elke les, zo ook les 1 en les 2, bevinden zich een aantal oefenformulieren. Hiermee kun je de tot dan toe opgedane kennis testen. Deze formulieren dien je ingevuld naar me toe te sturen. Pas daarna mail ik je het volgende blok met lessen.

 

Deel één. Module 2. Les 3 en les 4

  • Oefenen in het duiden van drie voorbeeldhoroscopen. Elke stap die nodig is om tot een antwoord te komen, wordt uitgebreid besproken. Jouw taak is het om hieruit vervolgens een conclusie te trekken. Deze les laat je ervaren waar je staat met de tot dan toe opgedane kennis.
  • In les vier van blok twee leer je hoe je de horoscoop moet ‘draaien’.  Kennis hierover is onontbeerlijk om goed te kunnen duiden. Op een bepaalde manier is dit, samen met ‘waardigheden en recepties’, het hart van de uurhoekastrologie.

 

Deel één. Module 3. Les 5 

Slechts één les, hoewel les 5 is opgesplitst in twee delen. Je treft hier een van de pittigste lessen (samen met les 6) van de beginnerscursus. Het zijn de laatste loodjes voordat je jezelf gevorderd mag noemen. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Ik zeg het voor alle duidelijkheid nog maar een keer: vooral de mensen die al iets van astrologie weten, wil ik aanraden zeer goed voor zichzelf na te gaan of ze helemaal hebben begrepen wat Essentiële- en Accidentele Waardigheid (en recepties waar les 6 aan is gewijd) allemaal inhoudt en hoe hiermee gewerkt dient te worden. Hierover gaat namelijk in zijn geheel les 5,  module 3.

 

Deel één. Module 4. Les 6

Deze les gaat over de zogenoemde recepties. In de vorige les heb je hier al kennis mee gemaakt en in deze les werken we e.e.a. verder uit. Net als de vorige les is ook dit een les waar je rustig te tijd voor moet nemen.  Maar die tijd heb je ook, want voor elk blok heb je drie maanden de tijd om de lesstof onder de knie te krijgen.


De aangeboden lessen zijn, met name doordat je veel tijd kunt nemen om er thuis in te geraken, zeer goed te volgen. Je wordt namelijk stap voor stap meegenomen in de fascinerende wereld van de astrologie. De meeste reacties die ik heb gekregen op het boek 'Uurhoekastrologie, de kracht van voorspellende Astrologie', waren positief. De hier volgende reactie ben ik echter ook tegengekomen:

 

‘De eerste hoofdstukken, daar is goed doorheen te komen, maar o jee, dan is daar het hoofdstuk over de Waardigheden en recepties…pff.

 

Dergelijke reacties heb ik uiteraard ter harte genomen. De taal en woordkeuze om je weg te kunnen vinden door de lessen die hier over gaan (met name module 3 en Module 4), heb ik aangepast. Wat deze lessen vooral van je vragen is doorzettingsvermogen. Het goede nieuws is dat als je les 5 en 6 een beetje begrepen hebt, je definitief behoort tot de gevorderden. Daarna begint het echte werk.


DEEL TWEE. GEVORDERDEN CURSUS UURHOEKASTROLOGIE

 

Deel twee. Module 5. Les 7, les ,8 les 9 en les 10

Je hebt inmiddels alles begrepen aangaande de Waardigheden, recepties et cetera. In de lessen die volgen, beginnen we met het duiden van uurhoeken, die gerelateerd zijn aan de huizen. In het begin zijn de voorbeelden en toelichtingen vrij uitgebreid. We grijpen terug naar de vorige lessen en leren hoe we de kennis die we daar tot ons genomen hebben, op een praktische manier kunnen gebruiken. Bij elkaar bevat module 5 twaalf voorbeeldhoroscopen en komen we gaandeweg nog met een aantal nieuwe regels in aanraking die van belang zijn voor het kunnen duiden van uurhoeken.

Jouw huiswerk bestaat uit het vinden van de antwoorden op de vragen bij deze twaalf uurhoeken. Deze antwoorden dienen onderbouwd te zijn. M.a.w. je moet duidelijk maken waar je je conclusies uit afgeleid hebt.

Zodra ik je conclusies binnen heb, je hebt hier maximaal drie maanden de tijd voor, geef ik je feedback en stuur ik je een analyse, de antwoorden, van elke horoscoop. Met het verzenden van deze antwoorden ontvang je ook het volgende lesblok

 

Deel twee. Module 6. Les 11, les 12, les 13 en les 14

We gaan oefenen met, bij elkaar, acht voorbeeldhoroscopen. Ook hier weer aan jou de taak om de juiste antwoorden te vinden en me deze te mailen.  Zodra ik je conclusies binnen heb, geef ik je feedback en stuur ik je een analyse, de antwoorden, van elke horoscoop. Met het verzenden van deze antwoorden ontvang je ook het volgende lesblok.

 

Deel twee. Module 7. Les 15, les 16, les 17, les 18 en les 19

Hetzelfde ‘recept’ als hierboven. We krijgen te maken met dertien voorbeeldhoroscopen waar we onze recherchekundige eigenschappen mee kunnen testen.

 

De hele cursus (deel 1 en deel 2) beslaat 180 pagina's a4

 

CERTIFICAAT

Voor zowel voor deel één als deel twee krijg je een certificaat van deelname aan deze cursus